Recept
Frittata med soltorkade tomater och edamamebönor 2

INGREDIENSER

6 ÄGG
2 dl LAKTOSFRI MINIMJÖLK
1 PURJOLÖK
1 knivsudd SALT OCH PEPPAR
1 msk RAPSOLJA
150 g UPPTINADE EDAMAMEBÖNOR UTAN SKIDA
30 g SOLTORKADE TOMATER
125 g FÄRSK MOZARELLA

RECEPT

Rör ihop ägg, mjölk, hackad purjolök, salt och peppar.
Häll oljan i en varm ugnsfast panna med metallhandtag. Tillsätt edamamebönor, soltorkade tomater och tillsätt därefter äggblandningen. Skruva ner värmen och låt äggblandningen stelna.
Tänd grillfunktionen i ugnen och sätt den på 180 grader varmluft.
Skär mozzarellan i skivor och lägg dem ovanpå frittatan. Sätt in pannan i ugnen i ca 10 minuter. Frittatan är färdig när mozarellan har smält och är lätt gyllenfärgad och all äggblandning har stelnat.
Servera den ljummen.

TIPS

Önskar du lägga till kött kan du välja till exempel bacontärningar eller rökt kött till äggblandningen inann den hälls i pannan. Det ger en fin rökt smak till rätten.
Rätten kan eventuellt ätas med FODMAP-vänligt bröd.
Om du inte har en ugnsfast panna kan du använda ett ugnsfast fat istället.
I denna rätt är det begränsningar för soltorkade tomater, därför är det viktigt att du håller dig till angiven mängd i receptet.