Recept
Grönkålssallad med Hokkaidopumpa och valnötter

Blanda grädde, citronsaft, citronskal och socker. Låt dressingen stå och dra i kyl 30 minuter.
Riv grönkålen i bitar. Krydda med salt och peppar och gnugga in det ordentligt så att grönkålen drar till sig smakerna.
Skrubba pumpan under rinnande vatten. Dela pumpan med kniv och ta bort kärnorna med en sked. Skär pumpaköttet i tärningar. Stek pumpatärningarna på hög värme i en stekpanna med olja tills de är mjuka – ca 5 minuter.
Droppa lönnsirap över och krydda med salt och peppar.
Hacka valnötterna grovt.
Lägg upp grönkål, den stekta pumpan, valnötter och tranbär på ett fat och ringla dressingen över.

TIPS

Grönkål kan köpas färdighackad om man vill att tillagningen ska gå snabbare.
Önskar du byta ut dressingen mot en vinägrett kan du blanda 1 msk vit balsamvinäger, 1 msk citronsaft och 1 msk olivolja. Smaka av med salt, peppar och lönnsirap.
Det finns begränsningar för tranbär och du bör därför äta max en portion åt gången av denna sallad.