Recept
Müslibars med tranbär

Blanda havregryn, kokosmjöl, pumpakärnor och torkade tranbär.
Värm lönnsirap, jordnötssmör och vatten till det börjar koka och vänd då ner havregrynsblandningen under omrörning. Födela massan i en smord eller bakplåtspappersklädd brödform. Var noga med att trycka på den så att den blir en sammanhängande massa (1-1½ cm hög). Brödformen behöver inte fyllas helt ut i kanterna. Baka massan 20 -25 minuter i 140 grader tills den är gyllenfärgad. Tag müsliplattan ur formen. Markera 10 müslibarer med kniv och låt hela plattan svalna på ett ugnsgaller. Bryt müslibarsen när de svalnat.

TIPS

Doppa ena halvan av müslibarsen i smält mörk choklad. Du kan även pensla botten med choklad.
I stället för pumpakärnor kan man ta andra kärnor, till exempel solroskärnor eller valnötter.
Det finns begränsningar för havregryn, kokosmjöl och tranbär, så du bör bara äta en müslibar per måltid.