Recept
Ugnsbakat ägg

Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Smörj två små ugnsfasta skålar (t ex suffléformar).
Skär körsbärstomater i tärningar, hacka spenaten och häll av spadet från burkchampinjonerna.
Bryn körsbärstomater, spenat och champinjoner i en stekpanna. Fyll därefter blandningen i de båda skålarna.
Tärna fetaosten och fördela över grönsakerna och knäck slutligen äggen överst.
Ställ därefter formarna i ugnen och låt dem stå i ca 20 minuter, tills äggen är färdigbakade. Sedan är det klart för servering!

TIPS

KOM IHÅG att det bara är burkchampinjoner som kan användas i detta recept, tyvärr INTE färska champinjoner! Alternativt kan svampen bytas ut mot tärnad aubergine eller tärnad squash.
Om du önskar tillsätta kött rekommenderas 1-2 skivor finhackad skinka eller rökt kött till grönsakerna. Det ger rätten en god rökt smak.